Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Τι γίνεται με το Κέντρο Υγείας Περιστερίου;

Κάποιοι συναγωνιστές και φίλοι απευθύνθηκαν στο Κέντρο Υγείας για να εξυπηρετηθούν και μάθαμε ότι πολλά πράγματα δεν λειτουργούν. Για παράδειγμα, συναγωνιστής που ζήτησε ακτινογραφία θώρακα, πήρε την απάντηση ότι δεν λειτουργεί το ακτινογραφικό. Επίσης ένας συναγωνιστής που ζήτησε ραντεβού με οδοντίατρο για σφράγισμα ή εξαγωγή πήρε την απάντηση ότι αυτά δεν παρέχονται από το οδοντιατρικό τμήμα! Η δέσμευση για δωρεάν περίθαλψη σε άνεργους και άπορους από τη μεριά του υπεύθυνου προσωπικού είναι σημαντική, αλλά αναιρείται αν οι ασθενείς δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.


Μετά από επίσκεψη μας στο Κέντρο Υγείας πληροφορηθήκαμε τα εξής:

- το ακτινολογικό μηχάνημα δεν λειτουργεί ακόμα γιατί εκκρεμεί η έγκριση καταλληλότητας των εγκαταστάσεων από το Δημόκριτο, πράγμα που αναμένεται σύντομα όπως μας είπαν. Ακτινολόγος υπάρχει, αλλά θα χρειαστεί και χειριστής για το μηχάνημα, θέση που επίσης θα καλυφθεί. Ελπίζουμε σύντομα. Προς το παρόν αυτό που λειτουργεί είναι ο υπερηχογράφος.

- οδοντιατρική καρέκλα υπάρχει, όπως επίσης και οδοντίατρος, αλλά δεν υπάρχουν υλικά για το οδοντιατρείο. Γενικά μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την τροφοδοσία του Κέντρου Υγείας σε υλικά (οδοντιατρείου, αντιδραστήρια για αναλύσεις αίματος, κλπ.). Το πρόβλημα θα παραμείνει μέχρις ότου ολοκληρωθεί η υπαγωγή στο "Αττικό" νοσοκομείο. Βέβαια μόλις ολοκληρωθεί η υπαγωγή στο "Αττικό", πιθανότατα θα έρθουν και τα "πεντάευρα"...!!!

- οι γιατροί του Κέντρου Υγείας δεν μπορούν να παράσχουν φάρμακα, αλλά μπορούν να συνταγογραφήσουν στα βιβλιάρια υγείας του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και πρόνοιας. Όποιος έχει θεωρημένο βιβλιάριο υγείας μπορεί να απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας για να γράψει τα φάρμακα του.

- οι εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας (πχ. ανάλυση αίματος) γίνονται εφόσον ο ασθενής εξεταστεί από γιατρό του Κέντρου και κριθεί επείγουσα ανάγκη να διενεργηθούν. Στην ερώτηση μας, τι γίνεται με ανθρώπους που έχουν πχ. κάποιο χρόνιο νόσημα και απαιτούνται τακτικά εξετάσεις μας απάντησαν ότι τα διαθέσιμα αντιδραστήρια, δεν επαρκούν.


Παρόλα αυτά εμείς επιμένουμε και καλούμε όλους τους άνεργους και άπορους του Περιστερίου να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας και να απαιτούν τη δωρεάν τους περίθαλψη. Παρακάτω παραθέτουμε το πρόγραμμα λειτουργίας και τα τηλέφωνα του Κέντρου που μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.


επειδή το πρόγραμμα λειτουργίας πιθανό να αλλάζει, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να παίρνουμε τηλέφωνο πριν πάμε και να κλείνουμε ραντεβού.

Ώρες Λειτουργίας: 8:00πμ - 8:00μμ

Τηλέφωνο Ραντεβού: 210 5748562

Ειδικότητες που λειτουργούν:

- ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ
- ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ
- ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
- ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ
- ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ
- ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ
- ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ
- ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ
- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου